Werken in een veilige omgeving>

Zorgboerderij Molenhoek biedt 2 soorten dagbesteding, namenlijk dierverzorging en tuin onderhoud.

Dier verzorging>

Op de zorgboerderij hebben we meerdere soorten dieren, die graag verzorgt willen worden. We hebben 5 pony's, van klein naar groot.

Iedere dag willen ze gevoerd worden en naar de wei gebracht worden. De pony's vinden het fijn om aan het einde van de dag weer terug te komen in een schone stal, met vers water in een schone drinkbak en gevulde hooinetten.

Ook vinden de pony's het erg fijn om geborsteld te worden of af en toe een wandeling te maken in het aangrenzende natuurgebied.

Ook hebben we schapen, die graag een schone leefomgeving hebben, vers water en de nodige aandacht.

Iedere dag worden er eitjes geraapt bij de kippen, en ze voorzien van vers water en eten.

Ook is er in en om de boerderij genoeg te doen aan klusjes, snoeien vegen, harken en onderhouds werkzaamheden aan de boerderij.

Iedere boerderij heeft een moestuin, en wij natuurlijk ook. Het bijhouden hiervan, en het oogsten van de eigen teelt is ook een onderdeel van de werkzaamheden.

Tuin onderhoud>

De tuin groep is echt bedoelt voor de jongeren met de interesse in het werken in het groen voorziening.

De tuin groep staat los van de groep dierverzorging, en zijn vaak buitenshuis aan het werk. De Zorgboerderij ligt tussen verschillende landgoederen in, waar veel werk te doen is.

De tuin groep biedt ondersteuning op:

  • Landgoed Molenhoek,
  • Landgoed de Rietwiel,
  • Wielervereniging Schijndel
  • Pastorie tuin in Heeswijk Dinther
  • Kerktuin van Heeswijk Dinter

Samen met een professionele begeleider ga je ondersteuning bieden aan deze locaties. De werkzaamheden varieren tussen schoffelen, snoeien, grasmaaien, werken met een bosmaaier, bladblazer enz.

Je werkt in de maatschappij, maar nog steeds veilig en beschut zonder werkdruk. Je hoeft niet te presteren, je mag leren en ervaren.

Contact

Zorgboerderij Molenhoek

Molenhoek 5

5258VA Berlicum

Telefoon: 06-50637674

Mail: jochem@zorgboerderijmolenhoek.nl

Over ons

Wij zijn een kleine (zorg) onderneming waarin in kleinschaligheid in werken en wonen centraal staat. Dit biedt de mogelijkheid tot de juiste ondersteuning in het leren werken en wonen, waarin de ontwikkeling van de client centraal staat.