Wie ben ik>

Jochem Tissen, eigenaar en begeleider Zorgboerderij Molenhoek in Berlicum

Even voorstellen......

Mijn naam is Jochem Tissen en sinds 1999 werkzaam in de zorg. Na het afronden van mijn diploma, Sociaal Pedagogisch Werk Niveau 4 aan het Koning Willem 1 College te 's-Hertogenbosch, ben ik gestart als invalskracht bij Cello.

Ik werd woonbegeleider op een groep van mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. Hier heb ik 3 jaar gewerkt, in combinatie met ambulante begeleiding. Hier ondersteunde ik gezinnen in de thuis situatie.

Na 3 jaar besloot ik dat ik wat meer van de zorg wilde zien, de zorgverlening is groter dan 1 afdeling. Ik heb me aangemeld bij een uitzend bureau en ben de zorg gaan verkennen. Dit in combinatie met de ambulante zorg die ik al deed.

Dit zorgde ervoor dat ik veel werkplekken heb gezien, verschillende organisaties met verschillende doelgroepen. Verstandelijk gehandicapten zorg, Geestelijk gezondheids zorg, kinderdagverblijven, na-schoolse opvang, ouderen zorg, Auditieve beperking, Visuele beperking, verslavingszorg en dak en thuislozen.

Hierna heb ik me weer gebonden aan het GGZ- Eindhoven, de Groote Beek. Als team een afdeling voor mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en een TBS-maatregel. Erg leuk en leerzaam, helaas kwam er een kink in de kabel.

Ik werd ziek in 2005, in 2008 voor de tweede keer. Het resultaat, gedeeltelijk arbeidsorgeschikt in de zorg. Afhankelijk van medicatie en gebaad bij een regelmatig leven. In de zorg een (bijna) onmogelijke opdracht om regelmatig werk te vinden. Maar uiteindelijk, met hulp van een arbeids (re)intergratie bureau, wel gevonden.

Ik vond een baan, (mee)werkend manager op een zorgboerderij met regelmatige werk uren. Begonnen als eerste personeelslid, en uitgegroeid naar 3 personeelsleden per dag, 3 groepen deelnemers per dag. De zorgboerderij werd groot, wat wel ten koste ging van de kwaliteit van zorg. En na 5 jaar kreeg ik de kans om zelfstandig ondernemer te worden. Iets wat ik al lang wilde. Ik startte mijn eigen zorgboerderij.

In 2016 was het zover, ik vond een locatie voor mijn dieren en kon daar voor mezelf beginnen. Na een jaar werd die locatie verkocht en vond ik de boerderij op de Molenhoek in Berlicum.

Het pand had 17 jaar leeg gestaan, daarna werd het gekraakt. Achterstallig onderhoud en verwaarloost. Samen met de deelnemers zijn we gaan ruimen en weer gaan opbouwen. Veel tijd, liefde en aandacht moest erin, maar een prachtig resultaat.

Contact

Zorgboerderij Molenhoek

Molenhoek 5

5258VA Berlicum

Telefoon: 06-50637674

Mail: jochem@zorgboerderijmolenhoek.nl

Over ons

Wij zijn een kleine (zorg) onderneming waarin in kleinschaligheid in werken en wonen centraal staat. Dit biedt de mogelijkheid tot de juiste ondersteuning in het leren werken en wonen, waarin de ontwikkeling van de client centraal staat.