Zorgboerderij Molenhoek

Welkom op de website van zorgboerderij Molenhoek te Berlicum

Jochem Tissen, Eigenaar en begeleider bij Zorgboerderij Molenhoek in Berlicum

Jochem Tissen, Eigenaar en begeleider bij Zorgboerderij Molenhoek in Berlicum

Zorgboerderij Molenhoek ligt aan de rand van het Landgoed van Kasteel Heeswijk. Uit kijkend over de velden in een rustige beschermde omgeving.

Een prachtige plek, waar rust en natuur de sfeer bepaald.

Werken in de natuur en met dieren staat bekend als stress verlagend en gezond voor iedereen. Dat is ook de basis. Vanuit rust, reinheid en regelmaat komt iemand weer tot zijn of haar eigen zijn. Van daaruit kan er gewerkt worden aan doelen, talenten, regie en balans!  

Op de Zorgboerderij zijn verschillende dieren aanwezig, waaronder 5 pony's (van klein naar groot) en schapen die in het voorjaar gaan lammeren. Deze dieren verdienen alle liefde en aandacht. De taken zijn ook gericht op deze dieren. Het uitmesten van de stallen, weide verzorging, het verplaatsen van de pony's van en naar de wei. Het borstelen en het leren van de juiste verzorging zijn de dagelijkse activiteiten.

Samen met de deelnemers gaan we op zoek naar ieder zijn of haar talenten, dit kan in de dierzorg zijn maar ook in de groen werkzaamheden. Het snoeien van bomen, het aanleggen van paden, het aanleggen en bijhouden van de moestuin. Het oogsten van de zelf geteelde groenten.

Voor ieder wat wils, alle vaardigheden rondom dier en en groenverzorging zijn te leren.. Dit alles in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers per dag, die begeleidt worden door 1 gekwalificeerd en deplomeerd personeelslid.   

Bij Zorgboerderij Molenhoek wordt er gewerkt met herstel ondersteunende methodieken als; Herstelvisie (van Anthony), Signaleringsplannen, Coaching en Coaching door middel van paarden.

In de zorg is het vervoer een steeds grotere uitdaging, wij regelen het vervoer van en naar de Zorgboerderij!!

Beschermd deelnemen aan de maatschappij.

Omdat we bij Zorgboerderij Molenhoek geloven in intergratie, en deelnemen in de maatschappij heeft Zorgboerderij Molenhoek een overeenkomst met Wielervereniging Schijndel. Het terrein onderhoud wordt ondersteunt door mensen die bij Zorgboerderij Molenhoek werken. Dit gebeurt in een beschermde setting. Werken gebeurt onder begeleiding van een professional en vrijwilligers. Werkzaamheden als werken met een bladblazer, bosmaaier zijn onderdelen van het werk. Maar belangrijker nog is dat men ondersteunend is in het mee klaar zetten van terrein voor een wielerwedstrijd of opendag. Je hoort bij de groep die onderdeel is van de maatschappij! En dat is wat we willen!!