Zorgboerderij Molenhoek

Welkom op de website van zorgboerderij molenhoek te Berlicum

Jochem Tissen, eigenaar en begeleider bij Zorgboerderij Molenhoek in Berlicum

Zorgboerderij Molenhoek

Samen werken aan de toekomst

Vogelhuisjes

Afgelopen jaar zijn we hard bezig geweest met het maken van vogelhuisjes ter bestreiding van de Processie rups. Een klein rupje dat zich schuil houdt in eikenbomen. Door zijn branderige haartjes veroorzaakt deze rups erg veel overlast. Samen met Hans Voets van Voets- Grafiland zijn we de strijd aan gegaan.

Hans heeft het ontwerp gemaakt voor de Pimpelmees en de koolmezen kastjes, en zorgde voor de benodigde materialen. De deelnemers van de Zorgboerderij hebben ze gemonteerd en opgehangen in de straat. Van de 49 opgehangen kastjes was er 72 procent bezet. Zodoende hebben we maar weinig overlast gehad van de rupsen. Gemeente Sint Michielsgestel heeft een gedeelte hiervan gefinancierd als promotie binnen de gemeente. Ook hebben we voor verschillende opdrachtgevers de vogelhuisjes mogen maken.

Het heeft ons heel wat publiciteit opgeleverd, Hart van Nederland is komen filmen en Omroep Brabant heeft hier ook aandacht aan besteed. Ook een artikel in het Brabants Dagblad mocht hier niet aan ontbreken.

De deelnemers van de Zorgboerderij vonden het zo leuk om te doen, dat dit ons een aanzet heeft gegeven om hier een productie lijn van te maken. Een leer traject waar ook de focus weer ligt op ontwikkeling van vaardigheden. Het leren meten, (voor)boren, schroeven tot aan het verpakken aan toe. Met een prachtig product aan het eind. Deze producten bieden we aan op onze webshop, deze is te vinden op www.houtenvogelhuisjes.nl

Hier kunt iu uw bestellingen plaatsen, en eventueel gebruik maken van ons contact formulier voor overige vragen.